Hooggevoeligheid

Als trainer van de ‘Hallo ik ben Gwen Academie’ breng ik, door kennis te delen, hoog gevoeligheid onder de aandacht. Ik bied presentaties en workshops aan voor ouders, leerkrachten en andere professionele begeleiders om meer bewustwording creëren zodat deze kinderen (h)erkend worden.

Ook geef ik gastlessen op PABO’s en trainingen specifiek voor het onderwijs. Uit ervaring weet ik dat kinderen van deze tijd iets anders nodig hebben dan de kinderen van enkele jaren geleden. Als leerkracht merk ik wat een voorrecht het voor het hoog gevoelige kind is, als zijn hoog gevoeligheid (h)erkend wordt. Je ziet het kind, waardoor je in staat bent adequaat te handelen. Dit komt zowel het zelfvertrouwen als de schoolprestaties ten goede. 

Volgens wetenschappelijk onderzoek is 20% van de bevolking hoog gevoelig, in elke klas komen deze kinderen dus voor. We kunnen hier niet meer om heen.

De workshops en trainingen kunnen op maat gemaakt worden, het is afhankelijk van de beschikbare tijd, doelgroep en vraag. Het aanbod en de inhoud van de verschillende workshops vindt u onder ‘Onderwijs’. Hieronder wel de workshop specifiek voor ouders.

Inhoud interactieve workshop voor ouders

Duur: 1,5 uur.  Kosten € 42,50 pp, incl. btw. 
Minimaal aantal personen 6.

– wat is hooggevoeligheid;
– soorten prikkels;
– prikkelverwerking; overprikkeling;
– gedragskenmerken;
– handvatten en begeleiding;
– kwaliteiten;
– het delen van eigen ervaringen. 

Als kindercoach begeleid ik veel hooggevoelige kinderen. Kijk voor meer informatie bij ‘Kindercoaching’.