Studiekeuzecoach

Begeleiding in het studiekeuzeproces? Kiezen met je hart.

Voor ouders:

Het kiezen van een juiste studie is geen eenvoudige opgave voor uw zoon of dochter. Ze zijn nog jong, er is een veelheid aan studies en de vraag op de arbeidsmarkt kan per jaar verschillen. Als ouder is het vaak ook lastig om uw kind te begeleiden bij deze keuze. Een studiekeuzecoach is daarom een goede optie om deze zoektocht samen met uw zoon of dochter aan te gaan.

Jij kiest… ik begeleid!

Een studiekeuze maken is in veel gevallen niet gemakkelijk. Begrijpelijk; je bent jong en er zijn ontzettend veel mogelijkheden. Voordat je kiest is het belangrijk om eerst jezelf te leren kennen. Daarom is het goed om te weten: wat wil je, waar ben je goed in en wat inspireert je. Door deze vragen te beantwoorden krijg je meer inzicht in jezelf en je mogelijkheden. Als studiekeuzecoach begeleid ik je om dit helder in beeld te krijgen. Het beeld wat ontstaan is, vertelt heel veel over wie jij bent en wat je wilt. Dit helpt bij het zoeken naar een vervolgopleiding; welke studie past het best bij je? 

De keuze is aan jou!

Individueel Traject Studiekeuze
€ 495,- p.p. 4 á 5 gesprekken van 1 uur.

– intake gesprek, liefst voor een deel ook met ouder(s);
– inzicht krijgen in jezelf, je talenten en je mogelijkheden (gesprek 2 en 3);
– beroepen koppelen aan jouw profiel (gesprek 4);
– 3 opleidingen kiezen en afronding (gesprek 5).

Workshop Studiekeuze
€ 125,- p.p. Maximaal 6 personen. Sessie van 2,5 uur.

In deze workshop ga je ontdekken waar je goed in bent en wat voor jou belangrijk is, nu maar ook in de toekomst. Tijdens deze workshop werk je aan een persoonlijk profiel, krijg je inzicht in je kwaliteiten en je mogelijkheden. Je gaat op zoek naar wat je echt wilt, zodat je een gemotiveerde studiekeuze kunt maken. 

Deze workshop duurt ongeveer 2,5 uur. Wil je hierna nog meer verdieping dan kun je kiezen voor een verkort individueel traject. 

Workshop Tussenjaar: ouder(s) en kind.
€ 95,- per duo/trio. Minimaal 8, maximaal 12 deelnemers. Sessie van 2 uur.

Wij gaan met elkaar in gesprek. We doen het samen!

– Wat kan een tussenjaar opleveren?
– Invulling van een tussenjaar;
– Mogelijkheden en risico’s;
– Rol van ouders.

Combinatie workshop Studiekeuze en Tussenjaar: € 195,-.

Prijzen zijn exclusief 21% BTW en reiskosten. Locatie in overleg.