Coaching leerkrachten

Coaching voor enkel de startende leerkracht

Als startende leerkracht komt er veel op je af. Vol enthousiasme en heel gemotiveerd ben je begonnen. Echter, de praktijk leert dat de hectiek van het vak het je moeilijk maakt je motivatie en enthousiasme vast te houden. Een zeer bekend fenomeen. Een personal coach biedt ondersteuning, levert een bijdrage aan je persoonlijke ontwikkeling, wil inspireren en wil je werkplezier terug brengen en/of vergroten.

Je kunt kiezen voor individuele ondersteuning, maar een coachvraag in een intervisiegroep bespreken behoort ook tot de mogelijkheden. Je krijgt gelegenheid vragen te stellen, ervaringen te delen en emoties te uiten, zonder beoordeeld te worden. Een externe coach is onafhankelijk en geeft je gelegenheid om in alle openheid over je functioneren te spreken. Vertrouwen is hierbij het sleutelwoord.

Vragen die aan de orde kunnen komen:

Hoe vraag ik een collega om hulp;
– Hoe plan ik alles;
Hoe houd ik me staande in een (ervaren) team;
– Hoe voer ik goede gesprekken met ouders, collega’s, kinderen en wat heb ik hierbij nodig;
Wat zijn mijn specifieke talenten en hoe worden deze zichtbaar in mijn werksituatie;
Wat zijn mijn leerpunten en hoe kan ik deze ontwikkelen.

Een personal coach voor de ervaren én startende leerkracht

De maatschappij waarin wij leven wordt steeds sneller, drukker en hectischer. Dit heeft merkbare gevolgen voor ons onderwijs. Er moet veel en de druk is groot. 

Steeds weer sta je voor de keuze: wat doe ik wel en wat niet? Het is vaak moeilijk om prioriteiten te stellen: het maken van de juiste keuzes heeft alles te maken met wie je bent, wat je kunt en wat je zelf wilt.

Als personal coach help je mensen om hier inzicht in te krijgen. Door als coach te luisteren, vragen te stellen en oprecht nieuwsgierig te zijn, worden jouw kwaliteiten en mogelijkheden zichtbaar.Ik help je bij het zoeken naar je eigen antwoorden en begeleid je om sterker te worden en je zelfvertrouwen te vergroten, waardoor je keuzes durft te maken. 

De onderzoekende vragen ‘wie ben je’, ‘wat wil je’ en ‘wat kun je’, zijn een rode draad in een traject. 

De kosten voor een sessie bedragen € 80,- per uur.