Skip to content

Hey, ik ben Wilma

Ik geef je even een kijkje in mijn leven. 

Van oorsprong ben ik leerkracht in het primair onderwijs. Jarenlang ben ik hier met veel plezier werkzaam in geweest. Naast mijn functie als leerkracht heb ik ook andere  functies mogen vervullen: MT-lid, interim schoolleider en coach voor leerkrachten. Sinds kort sta ik niet meer als leerkracht voor een groep, maar richt ik me in het onderwijs alleen op coaching. 

Naast mijn werk in het onderwijs ben ik sinds een aantal jaren ook zzp’er. De liefde voor coaching heeft mij doen besluiten mijn bedrijf ‘Visible Coaching’ op te richten. Naast coaching bied ik de laatste paar jaar ook (online) trainingen aan voor volwassenen. 

Het geven van trainingen is voor mij een logisch gevolg van mijn positieve ervaringen van het lesgeven als leerkracht. Kennis overdragen, presenteren, verbinden en creativiteit zijn competenties die ik met veel enthousiasme inzet bij een training.

De (online) training om los te leren laten is een bewuste keuze. Ik weet als geen ander hoe vasthouden je in de greep kan houden. Hoe het je leven nadelig kan beïnvloeden. Het is mijn missie om zoveel mogelijk mensen te begeleiden in het leren loslaten. Ik help hen graag op weg. Het heeft mij zoveel gebracht en dat is wat ik een ieder gun, dus ook jou.

Persoonlijke coaching behoort ook tot de mogelijkheden. Dit kan een keuze zijn na een training, maar ook in plaats van een training. Persoonlijke coaching is altijd een 1-op-1 gesprek. Ik luister, spiegel en stel vragen waardoor er inzicht in eigen handelen en gedrag ontstaat.

Karakteristiek voor mijn manier van werken: vertrouwen creëren, veiligheid bieden, respectvol benaderen, een open en eerlijke houding en op de juiste momenten een humoristische kwinkslag. Ik durf de confrontatie aan te gaan, maar verlies de ander daarbij niet uit het oog.

Coachen, begeleiden, kennis overdragen; het zit me in het bloed!

Ik werk met veel plezier, vind mezelf geen workaholic, want ik geniet ook volop van vrije tijd. Ben graag aan zee en in de bergen. Ik fiets en wandel veel en maak graag mooie reizen. Ook een stedentrip hoort bij mijn favorieten, het liefst met mijn gezin.